Recept: Bananencake

Yes! Mijn allereerste recept op Better With Food.

Ik deel vandaag het recept van deze lekkere bananencake met jullie. De cake is héél makkelijk te maken en bevat niet veel ingrediënten. Klaar? Komt ie:

Ingrediënten:

  • 3 bananen
  • 150 gram amandelmeel
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 3 eieren
  • Snufje zout
  • Amandelschaafsel
  • Snufje kaneel

Je kunt overigens heel erg variëren met de extra ingrediënten. Ik heb amandelschaafsel toegevoegd, maar je kunt bijvoorbeeld ook blauwe bessen, mango of andere vruchten toevoegen.

IMG_0635.JPG

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Mix alle ingrediënten in een kom met een mixer of keukenmachine. Meng dit enkele seconden tot een glad beslag.
  3. Vet een cakevorm in (ik gebruik de bakspray van Dr. Oetker).
  4. Giet het mengsel in de vorm.
  5. Zet de cakevorm in de oven en bak de cake in 55 minuten gaar.
  6. Haal de cake uit de oven, laat iets afkoelen en snijd vervolgens in plakken.

IMG_0636.JPG

Ik heb de afgekoelde plakken ingevroren, zodat ik wanneer ik er trek in heb een plakje cake kan ontdooien!

Advertenties