Waarom eet je meer wanneer je op dieet bent?

Iets dat ik niet alleen zelf merk, maar ook vaak hoor van anderen die op dieet zijn: ik eet veel meer sinds ik op dieet ben. Ik ben nagegaan waarom dit is, en dit zijn de antwoorden die ik vond:

diet-403588_960_720

  1. Het meest logische antwoord is natuurlijk dat je meer eet om honger te voorkomen. Ga je op dieet en eet je alleen ontbijt, lunch en diner? Grote kans dat je snel honger krijgt en dus grijpt naar ongezonde snacks. Door tussendoortjes te eten als fruit, kwark en vezelrijke producten, heb je minder snel honger en ga je dus ook minder snel ‘snaaien’.
  2. Als het goed is eet je minder junkfood en suiker: dit zijn allebei voedselsoorten die verslavend zijn. Eet je iets met veel suiker erin, dan zie je in je bloed een suikerpiek. Neemt dit na een tijdje weer af, dan wil je lichaam die suikerpiek terug en krijg je dus meer behoefte aan ongezond eten.
  3. Je eet waarschijnlijk voedsel met meer proteïne en vezels: dit zijn voedingsstoffen die meer verzadigen en hierdoor voel je je dus langer vol.

Merk jij dit zelf ook?

Advertenties