Recept: Tortilla

Het is weer tijd voor een lekker recept op Better With Food!

Vandaag deel ik het recept voor een tapashapje: namelijk aardappeltortilla met chorizo. Dit recept maakte ik op 5 december, toen wij een tapas-avondje hadden met de familie.

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 80 gram Chorizo
  • 1 teentje knoflook
  • 450 gram (voorgegooide) aardappelschijfjes
  • 5 eieren
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 100 graden. Snipper de ui en snijd de chorizo in kleine stukjes. Bak de ui en knoflook een paar minuten in de olijfolie.
  2. Voeg de chorizo toe en bak weer 2 minuten. Schep de aardappelschijfjes er doorheen en bak ook kort mee. Schep alles in een ingevette ovenschaal.
  3. Klop de 5 eieren los met peper en zout.
  4. Giet de ei over de ovenschotel en zet 30 minuten in de oven.
  5. Snijd in stukken en serveer koud of warm.

IMG_0339.JPG

Je kunt ook nog variëren met extra ingrediënten als mais of erwtjes. Eet smakelijk!

Advertenties