Goede voornemens voor April

cherry-blossom-1558931_1280

Goede voornemens, dat is toch een Januari-dingetje? Nee hoor, ik vind dat het nooit verkeerd is om goede voornemens te hebben en te proberen een betere versie te worden van jezelf. Kijk je mee naar mijn voornemens? 

1. Weight Watchers weer oppakken
Begrijp me niet verkeerd, Weight Watchers werkt uitstekend voor mij en weet ook dat het me op deze manier gaat lukken! Maar ik merk aan mezelf dat ik soms wat smokkel met de porties, of bepaalde dingen ‘vergeet’ mee te tellen. Ik weet dat ik het doe en ik baal er ook van, maar het blijft gebeuren. Ik wil weer goed in het ritme komen en mezelf niet meer voor de gek houden.

2. Meer bloggen
Mijn blog is natuurlijk vooral gericht op mijn afvalverhaal en wanneer ik niet lekker in dat ritme zit, is het voor mij heel moeilijk om te bloggen. Dan heb ik namelijk het gevoel dat ik de boel voor de gek houd.

3. Wat vaker de fiets pakken
Sinds December heb ik mijn eigen auto, waar ik heel erg blij mee ben! Ik woon in een dorp, en eigenlijk is alles iets verder weg.. Mijn werk, mijn sportvereniging, mijn vrienden.. Mijn werk is bijvoorbeeld zo’n 30 kilometer verderop, dus dat moet ik ook eigenlijk wel met de auto doen. Maar toch zou ik voor kleine ritjes iets vaker de fiets moeten pakken, en dat is dan ook een van mijn ‘goede voornemens’.

4. Nieuwe recepten uitproberen
Ik probeer recepten vaak uit nadat meerdere mensen ze hebben geprobeerd en hebben goedgekeurd. Als ik dan echt fan ben van een recept, maak ik dit recept vaker. Ik wil juist iets vaker de aparte recepten uitproberen en mijn smaak beter ontwikkelen.

5. Lezen!
Ik ben dus echt gek op lezen, maar ik maak er geen tijd voor. Als ik eenmaal begin in een boek (bijvoorbeeld op vakantie) dan heb ik deze in een paar uur uit. Als ik vrij ben kies ik er vaak voor om (een beetje doelloos) televisie te kijken en Social Media te checken. Ik weet dat ik veel liever een boek lees, maar ik doe het gewoon niet! Ik heb wel het nieuwe boek van Karin Slaughter al gereserveerd, dat in Juni uitkomt! Ook deze lees ik altijd in een zucht uit. En nu moet ik het ook gewoon vaker gaan doen!

 

Advertenties